Gerinc protokoll kezelés

A nyak, váll, hát, derék elváltozásait, problémáit kezelő komplex terápia. Jól felépített gyógyító eljárás, akupresszúrás pontkezelés, masszázs, köpölyözés és kimozgatás. Az egész testre kiterjed, hatására lazulnak a feszes izmok, enyhül fájdalom, javul a testtartás, beindulnak az öngyógyító folyamatok. Az első alkalommal is komoly javulás tapasztalható, de a tartós eredményhez érdemes rendszeresen alkalmazni.

A gerinc degeneratív elváltozásait eleinte nem vesszük észre, nem gondoljuk komolynak. Az első becsípődéseket 2-3 nap alatt kiheverjük. A több órás ülés a munkahelyen, a helytelen emelések, túlzásba vitt sportolás stb. nyaki, deréktáji panaszokban nyilvánulnak meg.  

A fejfájások jelentős részét a nyak izomzatának feszülése okozza. Az izmok tartós összehúzódása önmagában is fájdalmas, és mozgáskorlátozottságot eredményez.

Az akupresszúrás pontkezelés sokak számára ijesztően hangzik, pedig csak a Kuznyecov féle applikátoron való pár perces fekvésről van szó.
A fakírágynak is nevezett tüskés lepedő alapgondolata a hagyományos kínai orvoslás őskorának tapasztalataiból származik. A lepedőn lévő hegyes tűket tartalmazó korongok ingerlik a bőrön található idegvégződéseket, akupunktúrás pontokat, a kötőszövetet.

Megszüntetheti az ízületekben, izomzatban és a hátgerincben jelentkező fájdalmakat, elősegíti a szervezet regenerációját, mozgósítja a szervezet erőtartalékait.

A első 2 perc kellemetlen, fájdalmas, majd bizsergés, melegedés kezdődik.
Fokozza a helyi véráramlást, a lerakódott salakanyagok eltávozását, javítja az idegpályák működését, fájdalomcsillapító, egyben élénkítő hatású. Aktivizálja a vér- és nyirokkeringést, elősegíti az izmok ellazulását. Kedvezően hat a hormonháztartásra is. A terápia kezdetén fellépő fájdalom következtében az agy fájdalomcsökkentő hormonokat termel, melyek a kezelt terület egészére hatnak. A különböző reflexzónákon keresztül kitűnő távolhatások érhetők el a belső szervekhez.

Ellenjavallatok: lázas, fertőző betegség, gyulladás, bőrelváltozások: pikkelysömör, övsömör, seb, zsírcsomó, műtéti heg; (a kisebb szemölcsöket, anyajegyeket letapasztjuk); terhesség, kezeletlen magas vérnyomás, előrehaladott csontritkulás, daganatos betegségek.